top of page

Een waardige uitvaart in Gentbrugge met een intiem afscheid

Uw uitvaartcentrum in Gentbrugge

Uitvaartcentrum De Ceder in Gentbrugge is een respectvolle, moderne omgeving waarin u op een persoonlijk manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Het rouwcentrum is voorzien van alle faciliteiten om een respectvolle uitvaart op maat te organiseren. Er werd gekozen voor een warme en tijdloze inrichting die kan aansluiten bij elke filosofische overtuiging en schept een sereen kader voor een afscheidsdienst die bij de overledene past. Er kan naast de gebruikelijke begroetingen aan de overledene ook een intieme gebedswake of gepersonaliseerd afscheid plaatshebben.

 

De inkomhal van het uitvaart centrum biedt het perfecte kader voor defamilie om samen te komen. In de inkomhal heerst een serene sfeer, de ideale verzamelplaats voor de familieleden om samen een laatste groet te brengen aan hun dierbare. De begroetingsruimte in het centrum krijgt bij elke uitvaart een persoonlijke toets in samenspraak met de familie.

Een serene uitvaart in Gentbrugge voor bezinning

Er wordt tevens een rouwregister voorzien waarin alle betrokkenen een boodschap van steun kunnen achterlaten. Na afloop wordt dit overhandigd aan de familie, zodat ze dan rustig kunnen nakijken wie er allemaal meeleeft in de pijn die hen komt te treffen.

De overledene wordt opgebaard in een sfeervolle rouwkamer
met voldoende ruimte voor een passende groet. Met behulp van een persoonlijke toets – bloemen, muziek, tekeningen… - brengt u ode aan de overledene. Het laatste afscheid op de avond vóór de uitvaartdienst in intieme familiekring draagt zeer zeker bij tot een betere rouwverwerking. Een extra rouwkamer voorziet in de ruimte om de rouwstoet te herbergen, waarna deze de tocht naar het crematorium of de kerk kan aanvatten.

Onze uitvaartzorg in Gentbrugge

Nadat de dokter het overlijden heeft vastgesteld kan u ons contacteren en nemen wij zoveel mogelijk praktische regelingen van u over. Wij brengen de overledene over naar ons funerarium in Gentbrugge (indien gewenst) en maken met u een afspraak om de uitvaart verder te bespreken.(vastleggen van kerk, crematorium, koffietafel,… opmaak rouwdrukwerk, keuze maken van kist, urne, bloemen,…) Wat kan u van ons verwachten?

Persoonlijke begeleiding
Wij zijn 7 dagen op 7, 24u op 24u beschikbaar voor u. Contacteer mij als u vragen hebt. Persoonlijke begeleiding betekent er zijn als u dat nodig vindt.

Tot in het detail
Met aandacht voor de kleinste details begeleiden wij u bij de verschillende stappen en opties. Van eerste hulp tot ceremonie en administratie. Omdat waardig afscheid nemen sereniteit vraagt. En een menselijke aanpak.

Overlijden in het buitenland
Bij een overlijden in het buitenland komt heel wat kijken: van wettelijke verplichtingen tot het vervoer van het stoffelijk overschot en de hele administratieve rompslomp. Ik sta u bij tijdens het hele traject.

Concreet en discreet contact
Elke uitvaart is persoonlijk en afhankelijk van verschillende factoren en wensen. Een goede communicatie is dan van groot belang. U krijgt een open offerte. Zonder verrassingen. Duidelijkheid over de hele lijn, ook over de financiële kant van de zaak.

Ons funeraruim in Gentbrugge 

Breng de overledene een laatste groet in één van onze intieme groetkamers in Gentbrugge. Het werd zowel langs binnen als langs buiten onderworpen en ingericht aan de noden van een hedendaags funerarium. Het gebouw op zich dwingt respect en ingetogenheid af ten opzichte van de overledene. In de inkomhal heerst een rustige sfeer, de ideale verzamelplaats voor de familieleden om samen een laatste groet te brengen aan hun dierbare. De rouwkamer waarin de overledene wordt opgebaard is passend ingericht met de bedoeling de mensen even tot rust te laten komen en tot een moment van gebed of bezinning te leiden. 

 

Ook hier kan persoonlijke muziek, bloemen e.a. voor een persoonlijke stijl zorgen. De ruimte is tevens geschikt voor het laatste intieme afscheid. Het laatste afscheid op de avond vóór de uitvaartdienst in intieme familiekring draagt zeer zeker bij tot een betere rouwverwerking. Eén rouwkamer is ruimer opgevat, van hieruit vertrekt de rouwstoet naar de kerk of het crematorium  in de regio Gent. Na uw bezoek zal u de kans krijgen om uw naam in het rouwregister te zetten. Nadien krijgt de familie het rouwregister zodat ze dan rustig kunnen nakijken wie er allemaal meeleeft in de pijn die hen komt te treffen.

Hebt u vragen voor ons of wilt u de uitvaart van uw dierbare bespreken? Aarzel niet om ons te contacteren.

Een uitvaart op maat

De medewerkers van ons uitvaartcentrum staan klaar om de laatste groet in goede banen te leiden. Wij nemen de volledige organisatie ervan op ons, zodat u zich kunt focussen op wat echt van tel is: op een intieme manier afscheid nemen.

De laatste groet wordt in nauw overleg met de familie georganiseerd. Het begin- en einduur van de groet worden bepaald en gecommuniceerd via onze website en via de rouwbrief. Op zon- en feestdagen is het uitvaartcentrum gesloten en worden er geen rouwdiensten georganiseerd.

 

Hebt u vragen of wilt u extra informatie inwinnen over ons uitvaartcentrum? Aarzel niet om onze medewerkers te contacteren.

bottom of page