top of page

Ons Funerarium in Gent voor een intiem afscheid

Ons Funerarium in Gent (Gentbrugge) 

Het funerarium van Uitvaartcentrum De Ceder in Gent (Gentbrugge) is een respectvolle, moderne omgeving waarin u op een persoonlijk manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Het funerarium is voorzien van alle faciliteiten om een respectvolle uitvaart op maat te organiseren. Er werd gekozen voor een warme en tijdloze inrichting die kan aansluiten bij elke filosofische overtuiging en schept een sereen kader voor een afscheidsdienst die bij de overledene past. Er kan naast de gebruikelijke begroetingen aan de overledene ook een intieme gebedswake of gepersonaliseerd afscheid plaatshebben.

 

De inkomhal van het funerarium biedt het perfecte kader voor defamilie om samen te komen. In de inkomhal heerst een serene sfeer, de ideale verzamelplaats voor de familieleden om samen een laatste groet te brengen aan hun dierbare. De begroetingsruimte in het centrum krijgt bij elke uitvaart een persoonlijke toets in samenspraak met de familie.

Een serene uitvaart in ons funerarium in Gent

Er wordt tevens een rouwregister voorzien waarin alle betrokkenen een boodschap van steun kunnen achterlaten. Na afloop wordt dit overhandigd aan de familie, zodat ze dan rustig kunnen nakijken wie er allemaal meeleeft in de pijn die hen komt te treffen.

De overledene wordt opgebaard in een sfeervolle rouwkamer
met voldoende ruimte voor een passende groet. Met behulp van een persoonlijke toets – bloemen, muziek, tekeningen… - brengt u ode aan de overledene. Het laatste afscheid op de avond vóór de uitvaartdienst in intieme familiekring draagt zeer zeker bij tot een betere rouwverwerking. Een extra rouwkamer voorziet in de ruimte om de rouwstoet te herbergen, waarna deze de tocht naar het crematorium of de kerk kan aanvatten.

Een organisatie op maat

De medewerkers van ons funerarium staan klaar om de laatste groet in goede banen te leiden. Wij nemen de volledige organisatie ervan op ons, zodat u zich kunt focussen op wat echt van tel is: op een intieme manier afscheid nemen.

De laatste groet wordt in nauw overleg met de familie georganiseerd. Het begin- en einduur van de groet worden bepaald en gecommuniceerd via onze website en via de rouwbrief. Op zon- en feestdagen is het funerarium gesloten en worden er geen rouwdiensten georganiseerd.

 

Hebt u vragen of wilt u extra informatie inwinnen over ons funerarium? Aarzel niet om onze medewerkers te contacteren.

bottom of page