Professionele en persoonlijke uitvaartzorg in regio Gentbrugge, Oostakker (Gent)

Professionele en persoonlijke begeleiding bij elke crematie in Gentbrugge, Oostakker (Gent)

 24/24 - 09 230 46 44

Bezoek onze website

Crematieverzorging... Wij staan u bij.

Als Uitvaartcentrum kan u bij De Ceder uit Gent, Gentbrugge terecht voor het regelen van crematies ongeacht uw geloofsovertuiging.

Bij elke crematieverzorging vinden wij het belangrijk dat de nabestaanden op een stijlvolle en eerbiedvolle manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

In het crematorium De Westlede kan elke plechtigheid ingevuld worden met muziek, gedichten of aangepaste teksten volledig in lijn met de verwachtingen van de familie. De grootste aula van het crematorium heeft 400 zitplaatsen maar plechtigheden tot 1000 personen zijn mogelijk.


Westlede ligt in een rustige, groene omgeving in Lochristi. Het gebouw kreeg een eigentijdse vormgeving en werd ingeplant in een parklandschap. Vijver, bos en aangepast groen maken het domein tot een rustgevende plek. Aan de ingang van het domein staat een hoeve en een schuur waar u terecht kan voor rouwmaaltijden.


Plechtigheden

Crematorium Westlede is een plek waar u op een stijlvolle en serene manier afscheid kunt nemen de overledene. Vóór de aanvang van de plechtigheid kunt u er familieleden, vrienden en kennissen opwachten in de inkomhal. Indien u dat wenst, kunt u gebruik maken van een afzonderlijke wachtkamer. De zaal wordt in gereedheid gebracht, daarna wordt u uitgenodigd om de ceremoniemeester te volgen. Bij het binnenkomen wordt een eerste muziekstuk gespeeld. In de keuze van de begeleiding bent u vrij, elke geloofs- of filosofische overtuiging is welkom.

U kan een afspraak maken met onze diensten in het crematorium. Zij bereiden samen met u de plechtigheid voor. U kan een eigen inbreng doen van teksten, muziek en foto’s. U kan dus kiezen voor:


•een burgerlijke plechtigheid

•een Rooms-Katholiek afscheid met een gebedsleider

•een vrijzinnige plechtigheid met vzw FENIKS

•uw eigen begeleider


Houd zeker rekening met de duurtijd van de afscheidsplechtigheid (ongeveer 30 minuten) en maak goede afspraken. Meer en meer worden ook fotoreportages gemaakt. In elke zaal beschikken we daarom over een scherm en een projector. Veel is mogelijk, maar alles dient in overleg met de medewerkers van het crematorium te gebeuren. Om alle problemen te vermijden, vragen we aan de familie om minstens één dag op voorhand deze fotoreportage te komen testen. Zo zijn we zeker dat er zich op de dag zelf geen problemen voordoen.Maak hiervoor een afspraak op nummer 09 355 51 78. U kan een CD aanvragen met de volledige tekst en de muziek van de plechtigheid.


Ook voor rouwbrieven kunt u bij ons terecht.

Wilt u een woordje uitleg over de verassing, asurnen of verstrooiing van de as? Wat voor vragen u ook hebt, u kan ons steeds contacteren.

KOM EENS PRATEN